Ska du resa till Rom?

Här delar vi med oss av alla tips du bara måste känna till inför din resa till Rom!

Res till Rom billigt

Stämningen i Rom är något alldeles extra och vi kan garantera att det blir en historisk resa.Vill du, precis som vi, kunna resa till Rom billigt? Du kan välja att resa till Rom via bil, buss eller flyg: vi har samlat de billigaste restipsen!

1. Kör bil till Rom

Vill du se mer än Rom kan det vara en kul idé att bila ner till staden! Genom att ta bil till Rom får du möjlighet att passera genom Europa och se allt möjligt! Ett tips från resenärer är också att bila runt i Rom. Hyr en bil intill flygplatsen Fiumicino, kostnaden för att hyra en bil kan variera mellan 300 och 500kr/dag.

2. Åk buss till Rom

Många bussbolag kör regelbundna resor till Rom och andra europeiska städer. Fördelen med att åka buss till Rom är att det mesta redan ingår, du behöver inte planera resan och får inga extra utgifter. Resornas pris varierar beroende vad som ingår och hur lång resan är. Från 5000-10000kr ligger de normalt på, där det ingår resa, övernattning, måltider och utflykter.

3. Flyg till Rom

Dagligen kan du flyga ner till Rom via flygbolagen SAS, Norwegian och Ryanair. Flygbolagens pris kan variera beroende på årstid och hur långt i förväg du bokar. Normalt pris ligger mellan 1000 och 2000kr tur och retur, utan flygtransport och hotell. På Momondo kan du jämföra resor till Rom och välja den resa som passar dig bäst!

Billiga resor till Rom – välj weekendresor

Få en dos av den lokala kulturen och låt dig färdas tillbaka i tiden med en weekendresa till Rom. Hitta billiga resor till Rom med hotell här!

För att hinna med allt – gör upp en plan över vad du vill ha ut av Roms vackra kultur. Vi har samlat Roms mest kända landmärken!

Resemakarn kan du uppleva Italiens underbara huvudstad med fantastiska rundturer i staden under fem dagar. Kolla in deras dagsprogram!

Med en weekendresa kan du resa billigt till Rom och samtligt hinna njuta av vad staden har att erbjuda. Travelbirds weekend-erbjudanden finns i olika prisklasser och där kan du även fixa skippa-kö-biljetter till de mest kända sevärdheterna i Rom. (Tips: köp skippa-kö-biljetter, det behövs!)

Boende i Rom

Frågor som pris, klass och läge kan vara bra att tänka på innan din resa till Rom! Vill du lägga lite mer pengar på hotell så finns det många centrala hotell i Rom som ligger i närheten av sevärdheterna – med det är även de hotellen som är dyrast.

Hyr rum/lägenhet i Rom

Vill du inte lägga så mycket pengar på ett rum så välj istället ett enklare boende, exempelvis som att hyra ett rum via AirBnb - Dock kanske det inte ingår speciellt mycket i priset!

Hotell i Rom

Är hotell det enda alternativet, så är det såklart av stort värde att hitta prisvärda hotell. På Reseguiden kan du hitta resor till Rom sorterade efter hotellklass, pris och omdöme!