Sevärdheter

Sevärdheter i Rom! – Våra bästa tips

Colosseum

Starta din Romresa med att se amfiteatern Colosseum, den fascinerade byggnaden som blivit en av Italiens mest signifikanta kännetecken. Arenan byggdes omkring 70-80 f.Kr och under det romerska rikets tid användes Colosseum bland annat till gladiatorspel, avrättningar och teater för stora publiker.

Hitta till Colosseum

Villa Borghese

I norra Rom hittar du parken Villa Borghese. Där kan du avnjuta en picknick och samtidigt se och uppleva en central del av den västerländska historien. Galleria Borghese har bland världens finaste konstsamling – ett måste att se när du är i Rom. Se till att boka biljetter i förväg!

Hitta till Villa Borghese

Kyrkor

Hur många kyrkor finns det i Rom? Ungefär 900 kyrkor, och alla är unika på sina egna sätt. Roms kyrkor har många otroligt vackra målningar och skulpturer!

När du besöker sevärda kyrkor i Rom måste du tänka på din klädsel!

Pantheon

Det antika templet Pantheon är romersk kyrka som ligger beläget vid torget Piazza della Rotonda i Rom. Kyrkan stod klar någon gång runt 120 e.Kr och startade som ett tempel för att hylla de romerska gudarna. Pantheonkyrkan i Rom har ett hål i taket och dess stora kupol är kanske dess mest kända attribut.

Hitta till pantheon

Peterskyrkan

Det finns några kända kyrkor i Rom som är värda ett besök, och framförallt Peterskyrkan som sägs vara att jämföra med ett konstmuseum. Byggnaden är otroligt vacker och en av de mest välbesökta i Rom – och går att finna i Vatikanen.

Hitta till peterskyrkan

Fontana Di Trevi

Det finns många, otroligt vackra fontäner att besöka i Rom. Trevifontänen eller Fontana di Trevi är Roms mest kända. Missa inte att kasta ett mynt i fontänen så du kommer enligt legenden att besöka Rom igen i framtiden.

Hitta till Fontana Di Trevi

Spanska trappan

Spanska trappan, har 138 steg som leder upp till kyrkan Santissima Trinitá dei Monit. Trappan byggdes för att binda samman ambassaden med kyrkan och har nu blivit ett trevligt turistmål.

Hitta till Spanska trappan

Vatikanen

Ett av Roms mest intressanta turistmål är Vatikanen – som även är säte för påven. Dess vackra muséer innehåller många kända konstverk och konstföremål.

Besök Sixtinska kapellet och se fantastiska takmålningar. Där målade Michelangelo ”Den yttersta domen” år 1512 och du kan även se väggmålningar som återger människans historia från Adam och Eva.

Att tänka på när du besöker Vatikanen är att det finns stränga klädregler. Läs mer här!

Hitta till Vatikanen

Trastevere

Den alltmer populära Trastevere i Rom är en självklar destination när du reser till staden. Med dess mysiga gator, lokala mat och kyrkor är det otroligt vackert – speciellt i skymningen. Det finns även turistfria delar av Trastevere, så ta dig även till de mindre gatorna. Torget Santa Maria och kyrkan med samma namn är en känd plats i området – likväl är Porta Portese som även har en Roms största marknad på söndagar!

Hitta till Trastevere

Guidade turer i Rom

Det finns många sevärdheter i Rom – den eviga staden! För att inte missa någonting kan du boka sightseeing via Resia! De erbjuder olika guidade turer där du får ta del av Roms bästa sevärdheter, med möjlighet att också utforska i egen takt!